Aktualitás 🎁

Az életünk folyamatosan változik. Akkor is, ha nem csinálunk semmit. Figyelem: Ha semmi nem változik, meghaltunk. 😔

Nem tudom. Nem tudom hány emberhez jut el a szavam, nem tudom hányan olvassák, hányan gondolkodnak el rajta és azt sem hogy hányakban indít el cselekvés…

Suszter a kaptafánál, a szakorvos pedig a saját szakterületénél legyen naprakész. A másik orvos szakma kérdéseiben, ne szégyellje azt mondani, hogy: "Nem tudom." Sőt az orvosok munkáját segítő szakdolgozók (gyógytornász, dietetikus...stb) munkájával kapcsolatban se érezzen kényszert, hogy bele okoskodjon.

Tűrhetetlen!

2024.05.31

Szerintem Önnek eszébe se jutna rám bízni a fogai sorsát, vagy csípőprotézise beültetését. Jól teszi, hogy ezen témákban nem is tőlem kérdez. Sem fogorvos, sem ortopéd nem vagyok.

Előrelátók

2024.04.12

Nap mint nap az orvosi rendelőben találkozom páciensekkel. Nem a beteg kifejezést használtam! Örvendetesen nő a bölcs előrelátók tábora, akik tisztázni szeretnék, mit tegyenek azért, hogy ne legyenek betegek. Persze ma még, az emberek többsége csak akkor lép, amikor már panasza van. Kár! Főleg, mert első panasz között ott a hirtelen halál...

Világos?

2024.04.11

Azt mondták, fogalmazzak világosan, legyek brutális, mint a valóság! Azért remélem, sokan megértették az elmúlt években a finom utalásaimat is, de most, ahogy kérték... brutális leszek.

Minden dohányos életében előbb vagy utóbb (remélem előbb) elérkezik a pillanat, amikor le akarja tenni (és remélem le is teszi) a cigit. Mi ilyenkor a teendő?

Az embernek (ma már) szinte mindenről lehet (sokaknak mindenről van) véleménye. Hogy miről mit gondolunk az szinte az egész addigi életünk következménye, eredménye. Egyéni, tehát szubjektív élmény, érzés.