Rendszeres rendszertelenség?

2024.02.20

Rendszeres rendszertelenség? 

Egy-két nem túl bonyolult következtetést levonhatunk magunknak:-a több műszakos munkarend súlyos egészségkárosodásoknak ágyaz meg hosszú távon. (ismerjük a nagy igazságot az éjjeli őr nappali haláláról.)

-a bagoly típusú életet élők rosszabbul járnak mint a pacsirták-a késő éjszakáig képernyőt bámuló gyerekeknek nagy szívességet tesznek a szüleik, ha este lekapcsolják a családi wi-fi t.

-a reggeli-ebéd-vacsora nem pusztán kultúrális szokás, hanem az egészség megőrzéséhez is szükséges ez a fajta rendszeresség. Ha nem készítesz a gyereknek reggelit az éhsége csillapítására, a tízórai helyett pénzt dugsz a táskájába, kárt okozol neki és magadnak. Ha nem készül főtt étel ebédre (amit ha kell éthordóba elviszel magaddal, hogy délben megmelegítsd), és az egész napi gyurolódás, meg feszkó után este megeszed egy afrikai falu teljes élelmiszer tartalékát, évente 2-5 kg ot hízol. Tíz év alatt feketeöves kövér leszel. 

Tudom hogy a műszak pótlék fontos, mert a fizu e nélkül nagyon soványka. Meg az is lehet, hogy még hitegeted magad azzal, hogy csak addig maradsz kint, amig meg lesz a kocsi, ház, a gyerek tanulása, neki kocsi, ház...stb. De egy életen át táskából szendvicsezni óriási kitettség a betegségeknek. Minél rövidebb ideig, és a lehető legritkábban zavard össze ezt a finomra hangolt ősi rendszert. Évezredekig jól szolgálta az emberiséget. /Szalai dr/