2021. 01. 23.
Családorvos

MûszívRemélem, Ön is kérte már családorvosától, hogy tisztázzák a szív-érrendszeri betegség kialakulásának rizikóját! Remélem, Ön is megtette már a legfontosabb lépéseket a szívinfarktus, a

szélütés elkerülésére! Sokan már személyes ismerősként fordulnak családorvosukhoz, gondozó-orvosukhoz. Ennek ellenére javaslom, minden vizsgálatra (de különösen akkor, ha az adott rendelésen még nem járt!) minden korábbi orvosi dokumentációját vigye magával! Nem nagy dolog, hogy a kapott papírokat egy nagy mappába vagy zacskóba gyűjtsük, mert sok esetben nagy segítséget jelent a pontos információ. Emellett mindig lényeges, hogy Ön aktuálisan milyen gyógyszereket, pontosítva: miből, mikor, mennyit szed! Sokszor más-más rendelésen más-más új gyógyszerre kapott javaslatot. A legegyszerűbb, ha pontosan felírja egy papírra, miből, mikor és mennyit szed! Ne feledkezzen meg a recept nélkül kapható gyógyszereiről sem! Tisztázza, hogy mi, mire való! Ha nem világos, nyugodtan kérdezzen rá!
Természetesen mind az orvoshoz, mind a kórházi kezeléshez szükségesek a személyes iratai (személyigazolvány, lakcímkártya, biztosítási kártya)! Ezeket és a gyógyszerelési papírt legjobb, ha mindig magánál tartja!

www.ergondnok.hu