2023. 06. 09.

Tájékoztatás

Gyógyszertárak
Sopronért hitvallás

SopronÉRt„Aki egy ember életét megmenti, az egész emberiséget menti meg."

Még egészen kisgyerekkoromban hallottam ezt az idézetet. Nagyon tetszett. Akkor még nem értettem pontosan, mit jelent, de ma már tudom. Nekem azt jelenti; segíthetek abban, hogy valaki felnevelhesse a gyermekeit, lássa az unokáit, ne fulladjon, ne rettegjen az infarktus ismétlődésétől. Én ezért lettem orvosdoktor. Sokáig azt gondoltam, a legjobb, ha mindig ott vagyok, ahol épp látványosan lehet valakit megmenteni a haláltól. Ezért is lettem kardiológus. De bármennyire akartam, volt, hogy nem sikerült megmenteni az emberi életet. Valakit elveszíteni az orvosnak is borzalmas dolog. Ennél csak a feleségnek, testvérnek, gyermeknek és - ne adj isten - a szülőnek borzalmasabb. Szörnyű a tehetetlenség, hogy nem tudom - mert sokszor nem lehet - már megmenteni az életet. És ekkor mindig felvillan a „mi lett volna, ha?”

A SopronÉRt szív és érvédelmi program - és így ez a honlap is - azért született, hogy kevesebb legyen a „mi lett volna, ha? ”Ne haljon meg „feleslegesen”! Ne haljon meg azért, mert arra gondolt; amíg nem fáj, addig nincs baj! Hiteles, tiszta információt szeretnénk nyújtani mindenkinek - Önnek is, hogy segíthessen saját magának.

A kezdeményezés csíráját korábbi osztályvezetőmmel, Vályi Péter tanár úrral még Csornán vetettük fel, valamikor 2003-ban. Már akkor tudtam, hogy nekem, mint soproninak itthon kell folytatnom a megkezdett munkát. Sokan ma sem hiszik, hogy az újságcikkek, a rádiós beszélgetések és a tévés gondolatok minden közvetlen anyagi forrás nélkül születnek. Pedig így megy ez hétről hétre, hónapról hónapra, immár 2005 szeptemberétől. Mindenki aktív segítségét, közreműködését köszönjük, de pénzügyi támogatásra nem tartunk igényt. A „Sopronért” nem alapítvány, nem intézmény, csupán az Ön őszinte segítőtársa az érbetegség megelőzésében.

Ne feledje! „A tudás hatalom!” Szerezze meg a tudást, és védje meg azt, ami Ön számára a legfontosabb! Védje meg az életét és családja egészségét! Mi segítünk, hogy segíthessen.

A „SopronÉRt” csapata: Akár Ön is a csapat tagjává válhat. Igen, Ön is! Nem kell ehhez sem pénz, sem semmilyen különleges képesség vagy végzettség. Ha segít, hogy egyre többekhez jusson el a hír, már sokat tett. Ha nem csak a saját, de akár barátai has-körfogatát is megméri, már sokat tett. Ha elmondja azoknak, akik még nem tudják, mit tegyenek ereik védelméért, már sokat tett. Nagy örömmel várjuk csapatunkba!

Sokan vannak, akik ötleteikkel vagy lehetőségeikkel már támogatják a kezdeményezést. Ezúton is köszönjük, hogy a Kisalföld, a Corvinus rádió, a Sopron TV ingyenesen és folyamatosan fórumot biztosít híreinknek. Köszönjük a középiskolák lelkes tanárainak, ha az iskola adta kereteket is kihasználják a figyelemfelkeltésre. Ne feledjük, az érvédelmet nem lehet túl korán elkezdeni! Köszönjük a soproni patikusoknak, hogy elérhetőségünket hónapról hónapra feltüntetik! Köszönjük mindenkinek, aki eljön a rádióba, hogy elmondja azt, amit, úgy csak Ő tud elmondani! Mi valamennyien hiszünk benne, mások meghallják a szavakat, és követik a példát. A jó példa is lehet ragadós. Összefogva, önmagunkra és egymásra figyelve elkerülhetők a családi tragédiák, megvédhető az egészségünk.

Köszönjük, hogy ellátogatott honlapunkra!

Tisztelettel:
Dr. Tschürtz Nándor

Címkék: