2020. 10. 24.
Cukrozott gének az öröklődésben

Vannak családok, ahol szinte mindenki cukorbeteg. Ha családjában előfordult cukorbetegség, az ön rizikója is nagyobb! Öröklődés. Sajnos, aki cukorbeteg, rögvest érbetegnek is. Életkilátása így a szívinfarktust már elszenvedett, nem cukorbeteg szomszédjáéval egyezik meg. További probléma, hogy a cukorbetegséget érezni nem lehet. Mikorra tüneteket okoz, addigra már biztosan kialakult szövődményeként az érelmeszesedés!

Eddig tartottak a rossz hírek!
Most figyeljen igazán!
Nem kell legyintenie, hogy nincs mit tenni! Ne dugja fejét a homokba, mert az aligha menti meg az infarktustól, szélütéstől!
Ma szerda van. Holnap, csütörtökön már cselekedhet!
Bizony cukorbetegségre hajlamos, ha túlsúlya van és családjában közvetlen vér szerinti rokona cukorbeteg, vagy ha magasvérnyomás-beteg (akkor is az, ha vérnyomáscsökkentőt szed!), vagy korábban bármikor éhgyomri vércukra 6 feletti volt, vagy magas vérzsír-szintje ismert. Veszélyben lehet, ha mindettől függetlenül betöltötte a 45. életévét.
Ilyenkor is indokolt vércukorszűrést kérnie - akár terheléses cukorvizsgálattal! Ekkor laboratóriumi éhgyomri vércukormérés után, egységnyi „cukros szirup” elfogyasztását követően is meghatározzák vércukrát! Ezzel a módszerrel a cukorbetegséget még teljes kialakulása előtt felfedezheti! Életmód-változtatással évekkel, évtizedekkel eltolható a cukorbetegség kialakulása! Ezzel sok időt nyer! És tudja, aki időt nyer….
Cukorbetegként is cselekedjen! Érje el az érvédelmet biztosító bűvös értékeket! Éhgyomri cukor 6 alatt, étkezés után 2 órával 7,5 alatt, „átlag cukor” (HgBA1c) 6,5 alatt, koleszterin legalább 4,5 alatt, vérnyomás 130 és 80 alatt. Alatt… alatt!! Mire vár? Ma szerda van…

 

www.ergondnok.hu