2019. 11. 15.
Géntérkép orvosunktól

CsaládfaKözel az idő, amikor igazi személyre szabott használati utasítást kapunk orvosunktól. Ahogy sokan tudjuk vércsoportunkat, úgy tudhatjuk majd saját genetikai térképünk adatait. Számszerűsítve lesz, mekkora az esélyünk elhízásra, magas-vérnyomásra, cukorbetegségre vagy vérzsír-betegség kialakulására, egyesítve kis grafikon jelzi majd első érkatasztrófánk várható idejét.

Persze, ehhez az okos kiadványhoz rögtön csatolnak egy igazi használati utasítást, a "Mit, hogyan tegyek, hogy elkerüljem a bajt?", és ugyancsak grafikon jelzi majd, hogy melyik döntésünkkel hány egészséges évet nyerünk magunk és nem utolsó sorban családunk számára.
Persze, addig is számba vehetnénk rokonaink betegségeit, és nagy/ kicsi alapon megkaphatnánk egy-egy betegségünk esélyét. Ezután célirányosan tehetnénk - persze, nem a profithajhász hirdetések útmutatásait követve - magunkért.
Hogy miért nem tesszük? Talán azért, mert még a mosógépünk használati útmutatóját sem olvassuk el. Nem baj. Ha tönkremegy, majd veszünk újat.

www.ergondnok.hu