2018. 12. 11.
Ülni vagy mozogni

Ülök a számítógépnél, és írok. Ülök és írok.
Lábak !! Ez rendjén is van, hiszen írni általában csak ülve lehet. Csak az a baj, hogy túl sokat ülök. Akkor is, ha nem írok. Ma nagyrészt autóval járom a várost. Ez azt jelenti,

hogy nem járom! „Régen” „lábbal” vagy két keréken, kerékpárral tettem „ugyanezt”. Tehát nem ugyanezt, mert akkor mozogtam! Ma legfeljebb a pedált nyomogatom. Korábban sem sportoltam soha versenyszerűen. Nem vagyok „sportoló alkat”. Idén összesen egyszer kocogtam. Ez január elsején volt, hogy „új életet kezdjek”. Miért nem indultam többször kocogni? Miért nem kezdek „új életet”? Ma már nem mosolyognának meg a járókelők, mint 8-10 éve, amikor rendszeresen jártam. Igaz, akkor még jártam! Akkor még bevásárlókosárral vásároltam, és szatyorban vittem haza, amit vettem. Ma a bevásárlókocsit görgetem, és a csomagtartóba ömlesztem az árut. Akkor nem volt TV távkapcsolóm. Most zavar, ha kifogy belőle az elem. A távkapcsoló hiánya miatt akkor 3 kalóriát emésztettem fel egy csatornaváltással. Ma a távkapcsolóval ezt is egy kalóriára csökkentettem.
Ügyes vagyok?
Szeretek enni. Régen is szerettem. Ma sem nassolok többet, mint korábban, amikor 95kg voltam. Ma 112,5 kg vagyok. Vészjósló! Akkor átlag 110/70Hgmm körül volt a vérnyomásom. Ma 125/80 körüli (130/80 felett már indul a vérnyomás-betegségem!). Akkor 5,6 volt a cukrom, ma 6,5 (7-től már cukorbeteg leszek). Akkor 95 kg voltam. Ma 112,5 kg. Akkor gyalogoltam. Ma a kocsi pedálját nyomkodom.
És Ön?

 

www.ergondnok.hu