2019. 10. 22.
Sport és magasvérnyomás

Szabad-e sportolni, ha magasvérnyomás-beteg? Árt, vagy használ? Talán veszélyes? Az első nagy kérdés, hogy Ön magasvérnyomás-beteg-e? Ha csak gyógyszerrel tudja vérnyomását, átlagosan, nyugalomban, ülő helyzetben 135 és 85Hgmm alatt tartani, akkor magasvérnyomás-beteg.

Viszont, ha így 135 és 85 alatti az érték, akkor jól kezelt magasvérnyomás-beteg. Az is bizonyos, hogy ha szed gyógyszert és mégis magasabbak az értékei, akkor rossz a kezelése. Ha pedig mostantól 135 és/vagy 85Hgmm felett mérne, akkor éppen most derül ki, hogy magasvérnyomás-betegsége van. Gyerünk, tisztázza a helyzetét! Ha már rendezett a vérnyomása (tehát 135 és 85Hgmm alatti) sokat segít, ha egy korrekt orvosi állapotfelmérés után (ez elengedhetetlen a biztonsághoz) sportolni kezd. Jó eséllyel – sok más kellemes élmény mellett – még csökkeni is fog a vérnyomása.

 

Sport és magasvérnyomás

Szabad-e sportolni, ha magasvérnyomás-beteg? Árt, vagy használ? Talán veszélyes? Az első nagy kérdés, hogy Ön magasvérnyomás-beteg-e? Ha csak gyógyszerrel tudja vérnyomását, átlagosan, nyugalomban, ülő helyzetben 135 és 85Hgmm alatt tartani, akkor magasvérnyomás-beteg. Viszont, ha így 135 és 85 alatti az érték, akkor jól kezelt magasvérnyomás-beteg. Az is bizonyos, hogy ha szed gyógyszert és mégis magasabbak az értékei, akkor rossz a kezelése. Ha pedig mostantól 135 és/vagy 85Hgmm felett mérne, akkor éppen most derül ki, hogy magasvérnyomás-betegsége van. Gyerünk, tisztázza a helyzetét! Ha már rendezett a vérnyomása (tehát 135 és 85Hgmm alatti) sokat segít, ha egy korrekt orvosi állapotfelmérés után (ez elengedhetetlen a biztonsághoz) sportolni kezd. Jó eséllyel – sok más kellemes élmény mellett – még csökkeni is fog a vérnyomása.