2018. 12. 11.
Rendszeresen ellenőrzi vérnyomását?

Tisztelt Olvasóim!
Most pusztán néhány adattal szolgálok Önöknek. Csaknem minden második felnőtt magasvérnyomás-beteg. Közülük csak minden második

tud betegségéről. Közülük csak minden második kezelt. Közülük csak minden második vérnyomása van - rendszeres ellenőrzés okán - az ideális (azaz, mintha nem is lenne beteg!) vérnyomástartományban. Elnézést az állandó szóismétlésért. A sok „közülük” sajnos azt jelenti, hogy nyolc magasvérnyomás-beteg közül csak egynek a vérnyomása ideális! Bizony, ez kevés. Főleg akkor kevés, ha véletlenül Ön nem az az egy a nyolc közül!
Tényleg: rendszeresen ellenőrzi/ellenőrizteti vérnyomását? Ha otthoni, nyugalmi körülmények között a 130/80Hgmm-t eléri vagy meghaladja vérnyomása, bizony már kezdődhet a betegség! Persze, ha tud a betegségről, nyilván pontosan szedi gyógyszereit, nyilván ellenőrzi vérnyomását, és nyilván az ideális tartományban marad! Nyilván nem túlsúlyos, vagy már elkezdte „lemorzsolni” a felesleges kilókat! Nyilván tegnaptól már nem is dohányzik! Nyilván vérzsír-csökkentőt is szed, ha szükséges, és nyilván megvizsgálták, nincs-e cukorbetegsége! Akkor nyilván megnyugodva lapozhat tovább, mert folyamatosan mindent megtesz a szívinfarktus vagy a szélütés elkerüléséért!

www.ergondnok.hu