2017. 11. 25.
Ne sózza el az életét!

Amikor már minden orvostársaság egységesen rögzít 1-1 terápiás alapszabályt, menten mozgalom indul az aktuális ajánlással ellentétes ténykedésre buzdítva. Ez borzalmas.    
Klasszikus példa a sófogyasztás. Sajnos egyértelműen túl sok sót (értsd: NaCl, nátrium-klorid, kősó, tengeri só, himalája só...) eszünk. Ez kedvez a magas vérnyomás kialakulásának, magasvérnyomás-betegek zömében pedig akár jelentősen emeli a vérnyomást. Mindennapi kenyerünkkel, hústermékeinkkel, konyhai félkésztermékeinkkel csaknem kétszer annyi sót eszünk mint amennyit kellene! Minden más hír ellenére, ne sózza el az életét!  
Az meg a reklámok ördöngős  tragikomédiája, ha egyiket-másikat (tengeri, Himalája) szinte már egészségvédőnek tüntetik fel, holott minden esetben a konyhasóról van szó.