2021. 01. 23.
Az érelmeszesedés megállítható!

STOPAz érelmeszesedés kis zsírcsíkok lerakódásával kezdődik az érfalban.
Minél betegebb, annál kevesebb „rossz” (LDL) koleszterinhez

„szabad juttatnia” ereit. Persze, ezzel egyidejűleg minden más tényezőt (vérnyomás, cukor) tökéletessé kell tennie, és tökéletesnek kell megőriznie. Ha súlyfeleslege van, el kell kezdenie lemorzsolni kilóit. Ugye a dohányfüst-mentesség már Önnek is természetes! Alacsony koleszterinérték mellett az érelmeszesedés megállítható!
A „védő, jó” koleszterinből (HDL) elsősorban mozgással, testsúlycsökkentéssel és a dohányzás elhagyásával „gyűjthet” sokat. Hölgyem! Önnek 1,3 felett lenne ideális ez az érték (függetlenül az érbetegség esélyétől). Uram! Önnél 1 feletti értéket kellene elérni!
Trigliceridből (Tg) - ami a „rossz” koleszterint még agresszívebbé teszi -, 1,7 alatti a cél.
A „rossz” (LDL) koleszterin elérendő értéke az érhelyzetétől függ!
Volt szívinfarktusa, koszorúérgörcse, értágítása, érműtétje, szélütése vagy átmeneti agyi keringészavara? Vagy ezektől függetlenül cukorbeteg?  Akkor Ön sajnos, már érbeteg, vagy olyan beteg az ere (cukorbetegség), mintha már lett volna egy infarktusa! Az elérendő LDL („rossz koleszterin”) érték 2,5 alatti (ez kb. 4,5 alatti össz-koleszterinnek felel meg).

Érbetegsége mellett cukorbeteg is, vagy még dohányzik? Akkor az érbetegség megállítása csak még alacsonyabb (1,8 alatti!) „rossz koleszterin” (LDL) érték mellett biztosítható! (Ez kb. 3,5 alatti össz-koleszterinnek felel meg). Használja ki a hatékony és biztonságos vérzsír-csökkentő gyógyszerek, valamint a családorvosa által adható segítséget!
Alacsony koleszterinérték mellett az érelmeszesedés megállítható!

www.ergondnok.hu