2019. 12. 08.
Esélye egy szívinfarktusra

FIGYELEM!!Tényleg ezt tudom ajánlani, ha szeretné megtudni, mekkora Önnek vagy szeretteinek az esélye egy szívinfarktusra. Haladjon lépésről lépésre! Kezdjük azzal, amit kapásból tudhatunk.
Férfiként 45, hölgyként 55 év felett feltétlen tisztázandó rizikóhelyzet. Hölgyem, ha ön dohányzik vagy a közelmúltig dohányzott, számoljon a férfiak "esendőségével". Lerontotta, amit a női hormonok védelme jelenthetett volna!

Ha megméri has-körfogatát a köldöke magasságában, akkor nőként 80cm felett "gyanús", 88cm felett "tutira nagy" a probléma. Férfiként a 96 és 104cm-ben gondolkodjon! Aztán haladjunk tovább! Ha az előző kettőből (életkor, has-körfogat) valami illik Önre - vagy kis sem merem mondani, esetleg dohányos -, tisztázza a többi rizikóelemét! Magas-vérnyomás? Cukorbetegség? Vérzsír-betegség? Az elsőt mérheti (maradjon otthon legalább 130/85 alatt!), az utóbbiakat méretheti (éhgyomorral laborban), de ne csak a csillagokat nézze! Ha az egyik Önre illik, keresse a többit! Ezek a "halálhozók" általában csoportosan járnak! Ismerje meg az ellenségeit, hogy legyőzhesse őket! Kérje orvosa segítségét!
Érelmeszesedés : 2009 Film az érelmeszesedésről 2.rész

 

www.ergondnok.hu