2023. 02. 07.

Tájékoztatás

Gyógyszertárak
Hirtelen szívhalál. Meglepetés?

Immár harmadik éve születnek meg hetente az ehhez hasonló sorok - és jelennek meg a Kisalföld jóvoltából -, hogy Önt ne érje meglepetés! Vagyis kellemetlen meglepetés ne érje! Na jó, elég a mellébeszélésből! Szóval; ne kapjon szélütést, infarktust, vagy ne a hirtelen szívhalál legyen az első és utolsó figyelmeztetés arra, hogy valami "nem stimmelt" az ereivel.
BigfootNézzünk csak magunkba!

Nem törődünk többet a kocsinkkal, az ingünk kiválasztásával, a cipőnk színével, mint mondjuk a testsúlyunkkal, a vérnyomásunkkal, a cukrunkkal vagy a koleszterinünkkel? Nekem érdekes, hogy mindenki tudja például a cipőméretét, és alig-alig van, aki tudja, mekkora az esélye a szívinfarktusra. Aztán jöhetne a következő feladat: tisztázni, hogy személyre szabottan - és nem úgy "nagy általánosságban, a szavak szintjén" - mit tegyünk ereink, vagyis az életünk védelméért!

Számomra borzongató, hogy sokan egy hét alatt többet költenek cigarettára, mint egy egész év alatt arra, hogy tisztázzák, mi is történik bennük, hol járnak az érkatasztrófa felé vezető lassú vagy éppen gyors útjukon.
Én 44-es cipőt hordok. Nekem nagy az érrendszeri rizikóm.

www.ergondnok.hu