2023. 03. 23.

Tájékoztatás

Gyógyszertárak
Ne adja fel!

Ha panasza van (különösen ha az tartós vagy visszatérő panasz) annak az okát kell megtalálni. Ha ez első orvosnál ez nem sikerül, bizony keresni kell tovább. Ha nincs meg az ok, ritka, hogy megszűnik a probléma. A tényleges ok ismerete nélkül ugyanis oki terápia nem végezhető.
Persze van, hogy egy betegség meggyógyul magától, de a tartós vagy visszatérő panasz hátterét, okát mindig meg kell fejteni. Ne az interneten induljon ennek neki! Konzultájon orvosdoktorral! Ne csomagokat, meg szűréseket rendeljen, hanem a panasz okát keresse, kerestesse. A “mindent kimutat” vizsgálatoktól tartsa távol magát, mert nincs olyan ami mindent kimutat! A mindenre jó, mindent “rendbe rak” terápiáktól is tartózkodjon, mert… valójában ilyen sincs. Ez is csak átverés, mint az előző eset.
Arra bíztatom, hogy első lépésben konzultáljon családorvosával! Az ő véleményét kérje ki, hiszen – vélhetően – ő ismeri leginkább az Ön eddigi egészség/betegség-történetét. Ha elakad, akkor viszont lépjen tovább! Ne adja fel!