2023. 02. 07.

Tájékoztatás

Gyógyszertárak
Az ember nem darabáru

Pörgünk-pörgünk, rohanunk. Szeretnénk mindent, most rögtön megkapni vagy… visszaszerezni.  Egy csomó dolognál megszoktuk, hogy ha szeretnénk (és van pénzünk) bemegyünk a boltba (vagy ma már akár neten rendelünk) és… a miénk, megkaptuk. Ha “elveszett” akkor is általában ennyit kell tennünk. Pénz – vásárlás… megvan.
Az utolsó évtizedekben úgy érzem sokan így gondolkodnak az egészség/betegség tekintetében is. Ha elveszik az egészségem, majd veszek újat. A szaporodó egészségügyi szolgáltatók is ezt sugallják. Hiszen ma (a legtöbb helyen) már ilyen-olyan csomagokat is választhat. Megveheti, amit akar. Ha a cipőnél működik, nyilván a magasvérnyomásnál is működni fog. Egy 44-es feketét kérek. Nem, nem fog (tartósan) műdödni.
Az ember nem darabáru. Itt - szakmailag – értelmetlen csomagokban gondolkodni. Persze szolgáltatóként pont ebben érdemes, mert… ebben lesz a... pénz. Így egyszerűbb és gyorsabb.
Az egészséget csak személyreszabottan lehet megőrizni és visszaszerezni is. Ez pedig egyéni személyreszabott tervezést igényel.