2019. 06. 26.
Ön is szed valamit?

Elgondolkodtató, hogy milyen a világ amiben élek, élünk. Nem titok, mi emberek rendkívül összetett, bonyolult, alapjaiban azonban önszabályozó rendszer vagyunk. Nagyon el kell romolnunk ahhoz, vagy sok esetben nagyon el kell rontanunk magunk ahhoz, hogy megbetegedjünk. Az igazán bosszantó számomra, amikor valaki teljesen felesleges, hiábavaló dolgokkal próbálja jobbítani a helyzetét, miközben a legalapvetőbb lépéseket nem teszi meg.

Bővebben... Ön is szed valamit?
 
Nem tudjuk elhinni?

Amikor az ember az 50.évét betölti, akkor régi osztálytársai is 50 évesek. Nagy találkozó lehetõsége az évforduló, ki is használtuk hétvégén. Az asztanál sok mindenrõl szó esett és én (nem bírtam ki) elmondtam, hogy immár 50 évesen nekünk fiuknak évente el kell ballagnunk urológushoz,

Bővebben... Nem tudjuk elhinni?
 
Statin!

Lassan pont a leghatékonyabb, legbiztonságosabb terápiás lépéseket támadják azok, akik még önmaguknak is képesek félremagyarázni a tudományos tényeket, valóságot. A hatás már halálosan pusztító.
„A sztatinokkal szembeni tudományon kívüli ellenállás világszerte erős, melyeket olyan elemzések és vélemények táplálnak, melyek a főáramú tudomány megállapításaihoz képest az előnyöket jelentősen alábecsülik, a mellékhatásokat pedig túlértékelik...

Bővebben... Statin!
 
Ha az alvás nem jó, semmi sem jó

Életünk kb.harmadát alvással töltjük. Bár egyre többet tudunk tudományosan arról, mi is történik ilyenkor bennünk, de az alvás így is misztikus valami marad. Úgy tűnhet, ez amolyan elvesztegetett idő az életünkből, pedig... nem. Kell a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás az egészségünkhöz.

Bővebben... Ha az alvás nem jó, semmi sem jó
 
Érfestés, mint gyógyszer?

Ahogy egyre profibb, bonyolultabb, általában egyre drágább diagnosztikus (azaz vizsgálati) lehetőségek születnek, terjednek, mintha kezdenénk elhülyülni.
Nem szabad leszoknunk a kézenfekvő, egyszerű, olcsó, sok esetben méregdrága vizsgálattal sem helyettesíthető orvosi alaplépésekről.

Bővebben... Érfestés, mint gyógyszer?
 
Gyógyszerválasztás

Rég volt, hogy gyógyszertan szigorlatra készültem. Mégis emlékszem arra a furcsa érzésre, ahogy akkor rádöbbentem arra, hogy bennünk minden- mindennel összefügg. Meghatározó az ilyesmi az ember életében. Azóta másként látom a világot és másként is tanulom annak tudományos elképzelését.

Bővebben... Gyógyszerválasztás
 
Ne gyulladjunk be túlságosan!

Az ember bonyolult szervezetének biztonságát alapjaiban néhány védelmi rendszer tartja (vagy nem tartja!) stabilan. Ezek közül a (zömmel ) a csontvelőnkben képződő vérsejtjeink által vezérelt gyulladásos rendszer meghatározó szereppel bír.

Bővebben... Ne gyulladjunk be túlságosan!
 
Baj a cukorbajjal

Persze minden betegség baj. Mindenkinek az a legnagyobb problémája, amit éppen hordoz, amit meg kell oldania, amivel neki személy szerint van teendője. Nos, ez az első és talán a legnagyobb baj a cukorbajjal. Sokan - szinte minden második cukorbeteg - nem is tudja, hogy beteg, hiszen... a cukorbetegség legtöbbször akár egy évtizedig (!) sem okoz panaszt.

Bővebben... Baj a cukorbajjal
 
Csak egészség legyen!

Ahogy korosodom, vagy köznapi szóval öregszem, egyre gyakrabban hallom már meg ezt az óhajtó mondatot: Csak egészség legyen!
Sajnos, sokszor azoktól hallom, akik bizony már betegek. Valahogy azt értékeljük igazán amink még (vagy már) nincsen. Így vagyunk az egészséggel is. Egyeseknek ez végzetes tévedésük, hiszen az infarktus vagy a szélütés még ma is erősen kétesélyes történet.

Bővebben... Csak egészség legyen!
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>