2021. 01. 24.
A háj öl!

(Nem keseregni! Cselekedni!)A háj öl! Ha úgy érzi, nincs súlyfeleslege, lapozzon tovább! Ma már minden második-harmadik ember túlsúlyos vagy kövér. Az elhízás - különösen a

hasra való hízás - nem szépészeti probléma, hanem számos betegség kiváltó oka. Így kerül a kövérség „rizikóvödrébe” a cukorbetegség, a magas-vérnyomás és vérzsír-eltérés. Így okoz a „hosszabb derékszíj” szívinfarktust, szélütést!
Ma általában többet eszünk, mint amennyire a szervezetünknek szüksége van. Úgy is fogalmazhatok, hogy kevesebbet mozgunk, mint amennyit eszünk! Tessék, tessék! Lehet választani! Kevesebb energiabomba, vagy több mozgás! (Szerény javaslatként válassza a kettő kombinációját!)

A szülők, nagyszülők egy része valósággal tömi a gyermekét, hogy szép „nagy”, és jó „erős” legyen. A túletetett gyerekek persze kövérek lesznek, rászoknak az ínycsiklandó ételekre. Felnőve már az lesz a „normál” mérce, amit évek alatt beléjük „tápláltunk”. Egyszerűen megszokja a lassan gyarapodó kilókat, vagy Ön hajlandó ellene tenni? Belenyugszik maga választotta „sorsába”, vagy kész tenni egészségéért?
Ugyan már! Számomra is világos, hogy nem „Magyarország szépe” versenyre kell készülnünk életünk során, de készülnünk kellene - nap mint nap - a „Magyarország egészségese” versenyre!
Egyen kevesebbet - mozogjon többet! Ismerje meg, milyen rizikókosarat gyűjtött össze hasában! Ne dugja a fejét a homokba!!! A háj öl! Ön ne legyen áldozat!
Uram! Ha has-körfogata több mint 102 centiméter, az érrendszere már veszélyeztetett! Hölgyem! Ha has-körfogata több mint 88 centiméter, az érrendszere már veszélyeztetett! Tegyen ellene!

Ne csak megegye, nézze is meg, mit eszik!
Hagyja az üres kalóriákat, a rágcsálnivalókat, a cukros italokat, a zsíros ételeket másra! Mérje rendszeresen testsúlyát, ne hagyja elszaladni a kilókat!

www.ergondnok.hu