2021. 01. 25.
Könnyen fogyok

Már egy hét alatt…  Erőlködés nélkül…  Ilyen volt, ilyen lett…, Forradalmi újdonság…, …ajánlásával. Ismerős mondattöredékek? Tulajdonképpen csak azt mondják amithallani akar! Hogy próbálta? Hogy nem működött? Hát, persze! Ezek a „vágyteljesítők” bizony – legalábbis hosszú távon - nem működnek.

Az elhízás – leírom, mert ritkán mondjuk így ki – a kövérség, helytelen életmódunkkal kialakított betegség. Na, még egyszer! Mondja ki hangosan: a kövérség betegség.  Az örökletes hajlamon túl a fő ok maga a helytelen életmódunk. A megoldás? A gyógyítás? Az életmód (hangsúlyosan az étrend és a mozgás)  személyre szabott, tartós (nem kúra!) átalakítása. Egyszerűen hangzik. Mégsem egyszerű.
A nagy buktató, hogy nincs egységes recept! Az életmód átalakításnak mindig egyénre szabottnak kell lenni. Enélkül nem lesz fenntartható. Persze ésszerű lenne az életmód-terápia (így hívják!) kialakításához szakemberek (leírom: képzett orvos, dietetikus és gyógytornász). iránymutatását követni. Merthogy.. az lenne az igazi… csoda.

www.ergondnok.hu