2020. 02. 23.
Cigi sörhas vérnyomás

FelhõszívA név nem fontos, de álljon itt a valós monogram. Talán magára ismer B.Z.,  a klasszikus magyar ötvenes. Mert B.Z., kérem, "jó erőben" volt, azaz sörhasat eresztett. De nem volt gondja a cipeléssel, mert ő vitte magát... autóval. Lassan magas vérnyomása lett, de erről nem tudott, hiszen... nem mért sosem vérnyomást.

A sörhasa lassan cukorbeteggé tette... de nem fájt neki, s így csak nézegette, hogy nő az 6-ról 7-re. Mert "labor", az készült - adva magára -, s mondom, ezt nézegette éppen az "ízes" dohányfüstjébe burkolózva akkor is, amikor 2-2,5 éve betoppantam hozzá.
Csak mosolygott, hogy mérőszalaggal "körbekerítettem", bizton tudván, hogy elment az eszem, vagy sosem volt. Mosolygott, mikor mondtam, hogy a sok az tényleg sok. Aztán egyedül maradt. Aztán leült... magával beszélni! És leült másnap is. És megbeszélte...
Ma már biciklivel járja a várost, és már nem is szuszog, méri a vérnyomását - és már nem is magas, "beljebb ment" a derékszíja és "lejjebb" a cukra, és... ott maradt az íróasztal fiókjában az utolsó bontott doboz cigaretta. Örül a szívem. És az Övé is!

www.ergondnok.hu