2023. 03. 23.

Tájékoztatás

Gyógyszertárak
Nem minden a technika, de...

Az 1-es típusú cukorbetegség lényege, hogy nincs érdemi inzulintermelés az ember szervezetében. Emiatt pedig rövidebb-hosszabb távon lehetetlenné válik az ember szénhidrát (köznapibb néven cukor) felhasználása. Amíg az inzulint nem tudták előállítani (ennek 2022-ben volt pont 100 éve) mindenki aki 1-es típusú cukorbeteggé vált néhány éven belül… meghalt.
Az igazi áttörést tehát az inzulin előállítása és alkalmazhatósága jelenti, de… Roppant nehéz megoldani, hogy valakinek a szervezetében óráról-órára sőt percről-percre pont annyi inzulin legyen amennyire szüksége van. Ha a kelleténél több az aktuális inzulinunk a vércukrunk leesik, ha kevesebb akkor meg…
Hallatlan segítség egy olyan eszköz ami percről-percre újabb és újabb szúrás nélkül jelzi a vércukor (pontosabban a bőrünk alatti szöveti cukor) értékünket. A változás így akár egy mobiltelefonon követhető. Ez valóságos csoda, de… Ezen eszköz használatát (is) meg kell tanulni, különben csalódás éri. Ugyanakkor minden érintettet bíztatok mert ez (is) megtanulható. Ne féljen! Vágjon bele!