2022. 11. 30.
Sopronért | Szív és érvédelem
Ét(el)rend

Bár nem vagyok dietetikus (a dietetikus képzett táplálkozásspecialista), de az bizonyos, hogy az étkezésünkben rendet, rendszert kellene tennünk. Az „ahogy esik úgy puffan”, a „szervezetem érzi mire van szüksége” általában sehova, pontosabban nem egyszer betegséghez vezet.
Még a (sok hülyeséget terjesztő) magukat táplálkozási gurunak hírdetők is rájöttek, hogy rendszert, szabályokat kell adni az embereknek, mert akkor változik valami.

Bővebben... Ét(el)rend
 
Biztos, hogy megérzi?

Nem egyszerűen elbizonytalanítani akarom. Határozottan jelentem ki, hogy gyakorlatilag semelyik, az érelmeszesedés kialakulását fokozó, gyorsító, okozó, un.érrendszeri rizikótényezőt nem érzi meg időben. Még a látható problémák, mint az elhízás meg a dohányzás sem okoznak évekig, akár évtizedekig különösebb, érezhető panaszt. A magas koleszterinszintből egészen logikus, hogy semmit nem vehet úgy magától észre.

Bővebben... Biztos, hogy megérzi?
 
Elhízás centikben mérve

Persze az elhízás ill.annak mértéke sok módon meghatározható, de talán az egészségügyi hatása, következményei leginkább haskörfogatunk növekedésével jellemezhetők.
Ha köldökünk magasságában megmérjük a haskörfogatunkat az – ha áttételesen is – megmutatja, mennyi zsírt halmoztunk már fel hasüregünkben, a beleink között. Ez az a zsírtömeg (és a szerveinkbe pl.a májunkba berakódó), ami a szív és érrendszeri betegségek és persze a cukorbetegség kialakulása tekintetében vészjósló.

Bővebben... Elhízás centikben mérve
 
Miért nem időben...?

“Egészségügyesként” az ember minden nap szomorkodik vagy éppen elborzad, hogy “az emberek többsége” miért nem időben lép... Csakhogy az “egészségügyes” az “emberek többségéhez” képest sokat tud a betegségek okairól.  Persze nem elég – de alapvetően szükséges – a megfelelő informáltság ahhoz, hogy cselekedni tudjunk.

Bővebben... Miért nem időben...?
 
Mérföldkő

Mindannyiunk életében vannak nagy, életünket alapjaiban megváltoztató események, mérföldkövek. A jelen vírushelyzet ill.ez az időszak amiben most emiatt élünk, sokunk számára – évek múlva visszatekintve is – ilyen mérföldkő lesz. Nem kell rögvest rosszra gondolni.

Bővebben... Mérföldkő
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 194