2019. 09. 22.
Sopronért | Szív és érvédelem
Ét(el)rend

Bár nem vagyok dietetikus (a dietetikus képzett táplálkozásspecialista), de az bizonyos, hogy az étkezésünkben rendet, rendszert kellene tennünk. Az „ahogy esik úgy puffan”, a „szervezetem érzi mire van szüksége” általában sehova, pontosabban nem egyszer betegséghez vezet.
Még a (sok hülyeséget terjesztő) magukat táplálkozási gurunak hírdetők is rájöttek, hogy rendszert, szabályokat kell adni az embereknek, mert akkor változik valami.

Bővebben... Ét(el)rend
 
Konok-központ kapcsoló

Mindannyiunkban van egy kis konokság, ha olyan dolgunkról van szó amit nagyon elhittünk vagy elhitettünk magunkkal (legyen az akár a világ legnagyobb marhasága is). Kell tehát, hogy az agyban legyen egy... konok-központ. Amikor már olyan helyzetben is ragaszkodunk épített légvárainkhoz amikor abba majdnem belepusztulunk, nyilván beragadt a konok-központ kapcsolónk.
Egy családorvos kolléga fogalmazott így, miután néhány hete, egy frissen a falujukba költözött leendő „betegével” beszélgetett.

Bővebben... Konok-központ kapcsoló
 
Tényleg, mitől hízunk el?

Lassan, de biztosan, az elhízás lesz (a tartós, un. civilizációs stressz mellett) a legnagyobb egészségügyi problémánk. Ebből a két tényezőből aztán idővel számos, további más testi és lelki bajunk, betegségünk ered. Sokszor és sokan a tartós stresszt evéssel oldják/oldjuk.

Bővebben... Tényleg, mitől hízunk el?
 
Biztos, hogy megérzi?

Nem egyszerűen elbizonytalanítani akarom. Határozottan jelentem ki, hogy gyakorlatilag semelyik, az érelmeszesedés kialakulását fokozó, gyorsító, okozó, un.érrendszeri rizikótényezőt nem érzi meg időben. Még a látható problémák, mint az elhízás meg a dohányzás sem okoznak évekig, akár évtizedekig különösebb, érezhető panaszt. A magas koleszterinszintből egészen logikus, hogy semmit nem vehet úgy magától észre.

Bővebben... Biztos, hogy megérzi?
 
Amikor betölti az ötvenet...

Ötven évesen az ember számot vet önmagával, életével a körülötte lévő világ dolgaival. Javaslom, (az érintett jogán) végezzen egy egészségügyi leltárt is. Tekintse át mi történt Önnel, milyen tartós problémák rendezése, karbantartása szükséges a továbbiakban (is) ill. tisztázza nincs-e valami olyan, ami már ott lapul a megoldandók listáján csak panaszt nem okozva még nem is fedezte fel.

Bővebben... Amikor betölti az ötvenet...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 160