2019. 04. 20.
04.17.
    Amikor betölti az ötvenet...

Ötven évesen az ember számot vet önmagával, életével a körülötte lévő világ dolgaival. Javaslom, (az érintett jogán) végezzen egy egészségügyi leltárt is. Tekintse át mi történt Önnel, milyen tartós problémák rendezése, karbantartása szükséges a továbbiakban (is) ill. tisztázza nincs-e valami olyan, ami már ott lapul a megoldandók listáján csak panaszt nem okozva még nem is fedezte fel.

Bővebben... Amikor betölti az ötvenet...
 
04.15.
    Mit is együnk?

Persze, mielőtt erre a kérdésre megadhatnánk a választ, számos, még egyszerűbbnek tűnő kérdésre (is) választ kellene kapnunk. Ilyenek pl. a hogyan, mikor, mennyit....
Amíg szűkében volt az emberiség (és annak alapeleme az ember!) a tápláléknak, addig nem sok értelme volt ezeknek a kérdéseknek vagy... egészen más íze volt ugyenezeknek a kérdéseknek. Gondolja csak végig, hogy ez mennyire megdöbbentően igaz.

Bővebben... Mit is együnk?
 
04.10.
    Életünk fonala

A római és görög mitológiában sorsistennők (Párkák ill. Moirák) fonják és mérik életünk fonalát aztán.. nyissz, elvágják azt és... meghalunk.
Nagyon érzékletes gondolat. Megdöbbentő, de életünk hosszát valóban egy (pontosabban két, egymással összesodort) fonál, az öröklődési anyagunkat tartalmazó DNS határozza meg.

Bővebben... Életünk fonala
 
04.3.
    Statin!

Lassan pont a leghatékonyabb, legbiztonságosabb terápiás lépéseket támadják azok, akik még önmaguknak is képesek félremagyarázni a tudományos tényeket, valóságot. A hatás már halálosan pusztító.
„A sztatinokkal szembeni tudományon kívüli ellenállás világszerte erős, melyeket olyan elemzések és vélemények táplálnak, melyek a főáramú tudomány megállapításaihoz képest az előnyöket jelentősen alábecsülik, a mellékhatásokat pedig túlértékelik...

Bővebben... Statin!
 
03.27.
    Milyenek is vagyunk?

Mindenkinek van egy elképzelése önmagáról és persze az önmagát körülvevő világról is. Az biztos, hogy ha kívülről közelítjük meg e két (összefüggő!) valóságot, akkor egyik sem igazán olyan amilyennek érezzük. Érzéseink alapján ítélünk és az sokszor merőben más mint a kézzel fogható valóság.
Ez most elég bonyolultan hangzott, de igaz. Érdemes újra és akár újra végigolvasni.

Bővebben... Milyenek is vagyunk?
 
03.20.
    Kérdezni! Kérdezni! Kérdezni!

Így, pontosan így, a felszólító mód jelével minden szó végén. Talán ez (lenne) a legfontosabb egy-egy probléma megértéséhez, a tisztánlátáshoz, a vakvágányok és zsákutcák elkerüléséhez. A kérdéseket Önnek kell/kellene feltenni. A válaszokat az orvosnak, egészségügyi személyzetnek  kell megadni.

Bővebben... Kérdezni! Kérdezni! Kérdezni!
 
04.6.
    EKG finomságok

Az EKG (elektrokardiogram) a szívműködés amolyan elektromos térképe, melyet négy végtagunkra és a mellkasunk pontosan meghatározott pontjaira felhelyezett elvezetésekről készítünk egy készülékkel, néhány perc alatt és teljesen fájdalmatlanul. Ez már mindennapi rutin vizsgálómódszer.

Bővebben... EKG finomságok
 
04.1.
    Ne gyulladjunk be túlságosan!

Az ember bonyolult szervezetének biztonságát alapjaiban néhány védelmi rendszer tartja (vagy nem tartja!) stabilan. Ezek közül a (zömmel ) a csontvelőnkben képződő vérsejtjeink által vezérelt gyulladásos rendszer meghatározó szereppel bír.

Bővebben... Ne gyulladjunk be túlságosan!
 
03.25.
    Előretervezés!

Ne zavarja, hogy ilyet nem szokott mondani az autós navigációja. Amikor megadja az uticélját és annak elérési alapfeltételeit és kap utiterveket, akkor Ön (mert mindig Ön a főnök) előretervezést végez. Az egészsége érdekében is lehet (nagyon is érdemes) előre tervezni.
Az egészségvédelmi ( betegség esetén a gyógyulási/kezelési) tervezéshez is az első lépés a honnan indulok.

Bővebben... Előretervezés!
 
03.18.
    Rengeteg dolgot mérünk, de...

Ténylegesen mire is lenne szükségünk? Ma, az egészség/betegség tekintetében (is) digitális korszakát éli sok ember. Az okos órák, karkötők és egyéb kütyük térhódításával rengeteg adatot rögzíthetünk saját testünk működéséről. Persze ebből csak akkor lesz információ, ha ezt célszerűen, struktúráltan, egyéni igényünkre szabva tesszük és.... értékeljük, meg használjuk is.

Bővebben... Rengeteg dolgot mérünk, de...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 78